Spinderihallerne

Konference - At møde verden med undren - Om dannelse, innovation og organisationsudvikling i et eksistentielt perspektiv


Dato og tid

Onsdag d. 5. september 2018 kl. 09:00 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 29. august 2018 kl. 17:00

Sted

Spinderihallerne
Spinderigade 11
7100 Vejle
Denmark

Arrangør

Eva Sommer Hansen, Spinderihallerne
+45 22502492
evsha@vejle.dk

Nyhed:

Resultat af 3-årigt forskningsprojekt i Vejle sætter fokus på den eksistentielle dimension i innovation og organisationsudvikling! Nye begreber som ’eksistentiel resiliens’, ’eksistentiel innovation’ og ’undrings- og meningsdreven tænkning’ flytter horisonter og skaber mere meningsfuldt arbejdsliv.


Bonus: Bogrecption i anledning af udgivelsen At møde verden med undren af Finn Thorbjørn Hansen.

”At arbejde undringsdrevet flytter horisonten for vores arbejde. I praksis vender en sådan horisont-forskydning op og ned på de processer, som vi er blevet vant til at bruge i udviklings- og innovationssammenhænge – vi skal begynde at gøre noget andet – og der er noget, vi skal holde op med!”

Sådan lyder konklusionen og læringen ifølge en gruppe af mellemledere og konsulenter i Vejle Kommune. De har deltaget i et forskningsprojekt med professor Finn Thorbjørn Hansen fra Aalborg Universitet, der den 5. september er aktuel med bogen At møde verden med undren.

I dette forskningsprojekt har de deltagende lært at gå fra en rationel og problemorienteret tilgang til en eksistentiel og meningssøgende tilgang. Undrings- og meningsdreven innovation er i modsætning til teknologi- og brugerdreven innovation en ny tilgang, der får fat i den forunderlige eksistentielle og meningsgivende dimension i livet og i arbejdslivet. Hvad er det vi i grunden længes efter og grundlæggende holder af, og hvordan arbejder man professionelt med den slags ’store ord og følelser’ på en ikke-terapeutisk og ikke-instrumentel måde?

Dagen veksler mellem oplæg og workshops med konkrete øvelser i den undrende tilgang og små underfundige indslag. Hovedtalere og workshopholdere vil være Finn Thorbjørn Hansen og den svenske innovationsforsker Åsa Öberg. Sidstnævnte har i flere år arbejdet med ’meaning-striving innovation’ i store internationale virksomheder, men senest også i offentlige non-profit organisationer.

Konferencen henvender sig til offentlige og private organisationer, konsulenter, undervisere, entreprenører og borgere, som søger inspiration og konkrete redskaber til innovationsarbejdet, eller som ganske enkelt ønsker at styrke ’menings- og livskvalitets-dimensionen’ i arbejdslivet.

Inkluderet i prisen for konferencen er bogen At møde verden med undren samt morgenkaffe m. croissant, frokost og eftermiddagskaffe. Pris: 600 kr.

Tilmelding og betaling senest 29. august her på nemtilmeld. Tilmelding foregår efter først til mølle princippet.

Her kan du også følge med i det endelige program.

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Eva Sommer Hansen, Spinderihallerne
+45 22502492
evsha@vejle.dk